Banankage
150 g smeltet smør
300g sukker ( evt mørkt)
2 æg
250 g mel
1tsk salt
1 tsk stødt nellike
2 tsk kanel
2 tsk vanilie
2 - 4 modne bananer
2oo g chokolade ( 100g hak. i kagen, resten til glasur)
ca en håndfuld hak. hasselnødder
Pisk æg - sukker + krydderierne luftigt - tilsæt det smeltede smør - tilsæt bananerne og pisk, vend mel - chokolade - og nødder i, kommes i sankageform eller lignende.
Bages ved 180 g ca 40 min. stik i kagen for a se om den er færdig.
Variation:
Udelad kanel og nellike og banan, tilsæt revet skal af 2-3 appelsiner + saft.
Smelt resten af chokoladen med en klump smør, fordel over kagen når den er kølet af, sæt kagen i køleskab så chokoladen stivner, kagen er faktisk bedst dagen(e) efter.
|