Puttes Kogebog

 

Blomkålsgratin

 

1 blomkålshoved

5               æg

1 L  mælk ®

smør

mel

revet  muskat

 

Skyl  og  del  blomkålshovedet, kog  det  i  letsaltet  vand  ca. 15 min.

 

Smelt  100 g  smør i en  gryde, tilsæt    meget  mel  som  smørret  kan  optage  ( 1-2 dl) rør  det  godt  sammen,  tilsæt  herefter  mælk  til  dejen  er nem   at  røre  i,  lad  den  afkøle (stil  evt.  gryden  i  vasken  i  koldt  vand)  tilsæt  salt ,  rør  æggeblommerne  i  et  ad  gangen.

Pisk  hviderne  stive,  Smør  et  ildfast  fad  og  drys  rasp  i.                  

                                                   

 Vend  forsigtigt  hviderne  i  dejen  og  kom  lidt  af  dejen  i  bunden  og  fordel  blomkålen  i  fadet,  derefter  hældes  resten  af  dejen  i,  drys  med  rasp.

 

Bag  ca. 45-60min.  server  smeltet smør og revet  muskat  til.