Puttes Kogebog

 

Flæskesteg

Beregn  ca .  1 ½  -  2  kg   til  6  personer.

Se  efter  om  sværen  er  snittet  pænt, pas  på  ikke  at  skære  ned  i  kødet,  da  kødsaften  som  trænger  op  kan  forhindre  sværen  i  at  blive  sprød.

 

Tænd  ovnen  på  200 0,  læg  stegen  omvendt  ( med  sværen  nedad)  i  bradepanden,  kom  kogende  vand  ved  så  sværen  bliver  dækket,  stil  i  varm  ovn,  20  - 30  min., tag  bradepanden  ud  vend  stegen  om  og  gnid  rigeligt  salt  ovenpå  og  ned  mellem  sværene  så  godt  som  muligt,  kom   evt  laurbærblade  ned  mellem  sværene.

Sæt  stegen  i  ovnen  igen  og  steg  ca.  2 ½ - 3 timer, sørg  for  at  hælde  vand  ved  stegen  indtil  en  ½  før  den  er  færdig,  

der  hældes  væden  nemlig  fra  op  i  en  gryde,  og  jævnes  til  sovs.