Puttes Kogebog

 

Laksepatè

3 dobbeltpakker  frossen  laksefilèt

1 pk  frossen  el.  frisk  hel  spinat

½ L piskefløde 

1-2 æg

1 ½  tsk  salt

Put de  2 dobbeltpk. (optøede) i foodprocesseren  kør det med piskefløde  og  æg – salt  til  det har en fin  konsistens.

Beklæd  en  lille  sandkageform  med  bagepapir og læg  lagvis :  først laksemousse  - ½  delen af den  opvarmede  spinat , dernæst de  sidste 2 laksefilèter – så  resten  af  spinaten  og  til  sidst  laksemoussen.  Pak  bagepapiret  tæt sammen om  det  hele.  Bag  ca. 1 time  ved   160 0       Stil  patèen  i  køleskab  12-24 timer.

Dressing:     ½ L  cremefraiche  ( 9-18-38%)

revet skal  af  3 limefrugter og 1-2 citroner + 2 tskf. saft , salt og peber.