Puttes Kogebog

Klik her for indholdsfortegnelse

Morgenboller ca. 40 stk

15 dl lunkent vand

1 pk gær

3 spk salt

2 spk sukker el. honning

ca. 1½ kg hvedemel

ca. 300- 400 g fuldkornshvedemel

ca. 300-400 g rugmel

æg til pensling

Opløs sukker og gær i vandet, tilsæt salt og rugmel + fuldkornsmel, ønsker man lidt "lettere" boller bruges mindre grovmel, tilsæt hvedemel til dejen slipper, jo mere den æltes jo bedre, man kan sagtens bruge elpiskeren med dejkrogene så længe den kan klare det, inden man hælder dejen ud på bordet og ælter med hænderene. Jo mere der æltes jo bedre bliver resultatet.

Hvis man ikke har et meget stort dejfad, deles dejen i 2 portioner, og hæver ca 2 timer,så formes der ca 40 boller, som hæver ca 1 - 1½ time pensles og

bages ca 15 min. v/200 g

afkøles og fryses i poser i det antal der passer til familien.

 

 

Morgenboller ca. 40 stk

15 dl lunkent vand

1 pk gær

3 spk salt

2 spk sukker el. honning

ca. 1½ kg hvedemel

ca. 300- 400 g fuldkornshvedemel

ca. 300-400 g rugmel

æg til pensling

Opløs sukker og gær i vandet, tilsæt salt og rugmel + fuldkornsmel, ønsker man lidt "lettere" boller bruges mindre grovmel, tilsæt hvedemel til dejen slipper, jo mere den æltes jo bedre, man kan sagtens bruge elpiskeren med dejkrogene så længe den kan klare det, inden man hælder dejen ud på bordet og ælter med hænderene. Jo mere der æltes jo bedre bliver resultatet.

Hvis man ikke har et meget stort dejfad, deles dejen i 2 portioner, og hæver ca 2 timer,så formes der ca 40 boller, som hæver ca 1 - 1½ time pensles og

bages ca 15 min. v/200 g

afkøles og fryses i poser i det antal der passer til familien.