Puttes Kogebog
Klik her for indholdsfortegnelse
 |
Morgenboller ca. 40 stk
15 dl lunkent vand
1 pk gær
3 spk salt
2 spk sukker el. honning
ca. 1½ kg hvedemel
ca. 300- 400 g fuldkornshvedemel
ca. 300-400 g rugmel
æg til pensling
Opløs sukker og gær i vandet, tilsæt salt og rugmel + fuldkornsmel, ønsker man lidt "lettere" boller bruges mindre grovmel, tilsæt hvedemel til dejen slipper, jo mere den æltes jo bedre, man kan sagtens bruge elpiskeren med dejkrogene så længe den kan klare det, inden man hælder dejen ud på bordet og ælter med hænderene. Jo mere der æltes jo bedre bliver resultatet.
Hvis man ikke har et meget stort dejfad, deles dejen i 2 portioner, og hæver ca 2 timer,så formes der ca 40 boller, som hæver ca 1 - 1½ time pensles og
bages ca 15 min. v/200 g
afkøles og fryses i poser i det antal der passer til familien.
|
Morgenboller ca. 40 stk
15 dl lunkent vand
1 pk gær
3 spk salt
2 spk sukker el. honning
ca. 1½ kg hvedemel
ca. 300- 400 g fuldkornshvedemel
ca. 300-400 g rugmel
æg til pensling
Opløs sukker og gær i vandet, tilsæt salt og rugmel + fuldkornsmel, ønsker man lidt "lettere" boller bruges mindre grovmel, tilsæt hvedemel til dejen slipper, jo mere den æltes jo bedre, man kan sagtens bruge elpiskeren med dejkrogene så længe den kan klare det, inden man hælder dejen ud på bordet og ælter med hænderene. Jo mere der æltes jo bedre bliver resultatet.
Hvis man ikke har et meget stort dejfad, deles dejen i 2 portioner, og hæver ca 2 timer,så formes der ca 40 boller, som hæver ca 1 - 1½ time pensles og
bages ca 15 min. v/200 g
afkøles og fryses i poser i det antal der passer til familien.
|