Puttes Kogebog

 

  Ris à  l`amande


 

1 L  sødmælk
125 g  grødris
5 - 6 spsk.  sukker
2 - 4 vanilie - stænger ( eller vaniliesukker)
3/4 L piskefløde
100 - 150 g hakkede mandler
2  X  kirsebærsovs  ( obs  at du får købt en  der er jævnet.)

Kog  risengrøden  dagen inden man skal servere
ris à l `amanden.
Kom ca . 1 dl  vand  i  en  tykbundet  gryde, tilsæt risene og lad det koge godt op, tilsæt  derefter mælken  og skru  ned  for pladen, flæk  valiestængerne  og skrab  forsigtigt alle  kornene  ud og kom dem  ned til grøden,  ( kog  også  stængerne  med),herefter skal grøden koge  til den er tyk, der skal røres  meget  undervejs. ( hvis du bruger vaniliesukker skal den først tilsættes sammen med  sukkeret.)
  Smag  til  med sukker, og stil den koldt  til næste  dag.

Pisk  fløden , hak mandlerne,  vend begge dele  forsigtigt  i grøden, stil koldt til servering. 
Lun  kirsebærsovsen.