Puttes Kogebog

 

Ymer - fromage

 

1 L  Ymer / tykmælk

1/2  piskefløde

50 - 100 hakkede  mandler

10 blade  husblas

8 spsk  sukker

 

Husblasen  sættes i blød  i koldt vand ( skal dække helt)  ca. 5 min.

Rør  imens sukker med ymer tilsæt  evt.  1 spsk  vaniliesukker.

Pisk  fløden,  tag husblasen op med det vand  der følger  med, og  smelt  den  i  en skål  i vandbad

når  den er helt  smeltet,  afkøles  den  helt  med noget  af  ymerblandingen , ellers  bliver  det trævlet. Bland  husblasen  med resten  af  ymeren, og vend mandler  og  fløden i  stil koldt i  ca  4  timer  eller til  næste dag.

Lun  kirsebærsovsen  eller  lav  evt  hindbær eller  jordbærsovs.